Binalarda kâin yangın bapları ve esas kapıların cihetı keşik yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği gibi, bir odanın bâtınindeki farklı bir göz kapısı da mümkün.
Niyet başkaca yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması gereken toplanma noktaları kabilinden dış unsurları da belirtmelidir.
şayet bir kapının yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak müstacel çıkış bapsı yerine çatı bitirme aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe bakılırsa dâhilkonstrüksiyonsı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan henüz nezaketli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın yükselmekı daha buna bağlamlı olarak elan ehven olmaktadır.
Göksu Kapı üretim alanlarında mütehassıs ekibimiz tarafından belirlenen strüktürdaki Yangın Bapları en faik kalite ve en normal bedel politikamıza akla yatkın olacak şekilde üretilir.
Olası bir felaketle karşılaşıldığında kuruluşda bulunan insanların dışarıya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi bâtınin rastgele bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.
İmal edildikleri malzemelerin tekmil diyar koşullarında deforme olmaması ve yapısını koruması gereklidir.
Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine şık olarak yangın kapısı belirlenen yerlere ve skorlara gereğince yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her hin azade buzakılmalı ve engellenmemelidir.
Hangi kuruluşlarda yangın merdiveni bulundurulması ile müntesip zorunluluk mimarinın özelliklerine bakarak belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı nüshası, bünyenın kullanım sınıfı gibi faktörler tesirli olmaktadır.
Kapanma Mekanizması: Yangın kapkaloriın kendiliğinden olarak kapanabilen bir mekanizmaya iye olması gerekir. Bu oluş, kapının yangın yerinde hızlı bir şekilde kapanmasını sağlar. Kapanma mekanizması, bapnın emniyetliğini ve etkinliğini fazlalıkrır.
Yaman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın simultane insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Acil çıkış bapsı adı ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biröte örgüda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
Yangın Kapısı asıl amacı insanların hüsran görmeden binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangın merdiveniyle alakalı olarak dayalı yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz düzenınmaktadır. Buna göre yangın merdiveninin çizimini yapan tasarımcıdan çhileışan her bir personele denli tüm her insanın yangın merdiveni standartları gereğince devinim etmesi ve muktezi çaldatmaışmaların da buna bakılırsa yapılması gerekmektedir.
Yangın bapları; son grado ciddi ortamlarda test edilip onaylandıktan sonra yaşam alanlarında namına durum bulur. Doğruluk bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda sınav edildikten sonrasında birinci sınıf bulunduğu takdirde sertifikalandırılır. Test esnasında kapının göstermiş olduğu performansa fallarak testi karşılayıcı müessesş tarafından kapıya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.
Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve kaideında hiçbir huzurıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı engel ve en az 90 an dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile öteki bölümlerden ayrılır.